Nuorten Helppi • Salo


Sekasin-chat

Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Keskustelulle on aikaa noin 45 min. Toivoisimme, että käyt chatissa vain kerran päivässä. Voit aina tulla uudelleen juttelemaan, vaikka seuraavana päivänä. Pahoittelemme pitkiä odotusaikoja chatin ruuhkautuessa erityisesti iltaisin/kesäisin.

Mikä Sekasin-chat?

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä, mikä sinua mietityttää.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Sulkemisajan jälkeen jonotus ei valitettavasti ole mahdollista, emmekä ota klo 24 jälkeen uusia asiakkaita. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa.

Chatissa juttelusta

Chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavista jutuista ja aiheista. Me kuuntelemme ja tuemme sekä neuvomme sinua tarvittaessa eteenpäin. Tavoitteemme on, että sinä tulet kuulluksi ja kohdatuksi. Kaikenlaiset tunteet ja aiheet ovat sallittuja, eikä meillä tunneta liian pieniä tai isoja murheita.

Keskustelut ovat välillä intensiivisiä, ja keskusteluajan loppuminen voi tuntua ikävältä. On kuitenkin tärkeää, etteivät keskustelut kuormita liikaa. Siksi rajaamme niiden pituutta. Haluamme myös antaa tasapuolisesti aikaa kaikille chattiin tulijoille. Toivoisimme, että käyt chatissa vain kerran päivässä. Voit aina tulla uudelleen juttelemaan.

Chatin ongelmatilanteet ja jonotus

Chat on ajoittain ruuhkainen. Olemme pahoillamme, jos joudut jonottamaan pitkään. Päivystäjämme vastaavat kaikille jonotusjärjestyksessä. Jos et päässyt tänään juttelemaan, toivomme, että tulet huomenna uudestaan. Jonojen pituus vaihtelee päivästä ja kellonajasta riippuen. Illat ovat yleensä ruuhkaisimpia.

Jos sinulla on hätätilanne, soita yleiseen hätänumeroon  112 tai Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen  09 2525 0111.