Nuorten Helppi • Salo


Mielenterveystalo

​​Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, op​paita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. ​​Mielenterveystalossa on tarjolla myös ​nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen. ​Ammattihenkilöille on omat kirjautumisen takana olevat tietosisältönsä.

Suurin osa Mielenterveystalon sisällöistä sopii kaikenikäisille. Sinun kannattaakin katsoa, löydätkö hyödyllistä tietoa myös teema-sivuilta.

Tietoa palvelusta

Mielenterveystalo on verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa sekä kansalaisille että sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Mielenterveystalo.fi-verkkosivuston ylläpidosta vastaa HUS. 

Ahdistus

Jokainen kokee joskus ahdistusta. Ahdistus on tunne, jonka tehtävänä on varoittaa uhkaavista tilanteista. Ahdistus kertoo tarpeesta pysähtyä tai rauhoittua. Jos ahdistus pitkittyy, kannattaa hakea apua.

Masennus

Masennus on yksi yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä. Lyhytkestoiset masennuksen ja alakuloisuuden tunteet kuuluvat elämään. Joskus alakuloinen ja surullinen mieliala voi kuitenkin muuttua pitkäkestoiseksi ja voimakkaaksi. Silloin kannattaa hakea apua.